Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jangan lupa jaga tulang

Dalam sibuk jaga dari hujung rambut hingga hujung kaki, masih ada yang kita terlepas pandang. Dalam sibuk tunjuk makanan sedap-sedap dan skill memasak yang sekadar 'boleh tahan je', terlupa nak ajak u ols menjaga tulang terutamanya yang dah banyak umur macam aku ... yang mengamalkan gaya hidup sehat macam aku. Jangan abaikan tulang ye. Kita kena sayang tulang tau. Satu je Tuhan kasi .. tak da 'spare' lagi. Hihi ..

Minum susu adalah cara terbaik untuk menjaga tulang . Kalau takmo minum susu, cari sumber kalsium yang lain seperti cheese. Kalau tak makan cheese, pandai-pandai la ko refer kat 'Nutrisionist'. Aku minum susu ni je. Slurrp .. Slurrp .. Eh .. dah habis?? Kedekutnya .. buh la lebih sikit!! Hihi ..


25 comments:

Peri PiA said...

pia suke cheese hehe,susu pon minum

My Little Diary said...

minum jugak susu ni... tapi perisa cekelat... aci tak??? hehehe

cerita-gadis-ini said...

susu ngan cheese sm ke?tp cheese menggemokkan kn?saya xleh minum susu...xtahan bau dia..so kn amik pil kalsium..bole kn?

N@di@ said...

akak nadia bnyak kotak anlene nih sayng nk buang tapi coklat nye hehhee

Princess Nur said...

kchik..bak sini skotak!..hehe

echah mashuri said...

eh.baru lepas minum susu tadi akak.sedappp:)

si ngokngek said...

susu kambing sedap~~

Ati Masrif said...

kita minum susu fernleaf kuat

dah bertahun ..campurlah dgn
milo ke nescafe ke..
atau susu tu saje...sedap

diana said...

mak kita kat kampung pun minum anlene..
maklum la orang berumur..
mula2 dulu dia minum ni asyik buang air besar je..
sekarang ok dah..

Tasha said...

kan I dah kata.... sebab tu lah kakak kita ni cantik dan nmpk sihat sentiasa..... dia pandai jaga kesihatan.

Cikgu Nurin said...

masaelah besar tu...akak idok suka susu..camaner tuhh..masa peknen dulu,tak minum susu pun,suami beli,bagi orang..tak boleh masuk,nak nak lagi susu putih,kalu coklat ok lagi...

Ujang9897 said...

saya mkn igmax..=)

sue a.k.a umi akif said...

minum perisa coklat...pas tu tukar nespray...tp bl minum cepat ajer lapor...camne erk huhuhu

Cik Sue said...

Salam kak..
Saya pun minum susu tue gak perisa coklat..kalu yg biasa x lalu la..

ardinihumaira said...

dni suka perisa coklat:)

AiDa AzRyN said...

ekceli aida xska susu.tp kna minum jugak susu sbb nak jaga tulang.. hehe.. :D

Ct Arina said...

rina x pandai minum susu segar or plain camtu. susu cekelat takpe. boleh? ehe^^

BUNGA said...

saya minum susu segar jer.. hehe

eelobor said...

boleh tahan gak harga si anlene tuh kan? tapi berbaloi berhabis untuk kesihatan. nak kena cuba alternatif lain ler bagi yang tak berkemampuan

azzey said...

Saya pon sker minum susu!

qemaishak said...

kena start mnm susu ni balik gamaknya, dulu rajin minum susu anlene ni tapi skrg duk bantai susu coklat dl tu je..cheese kureng sikit:)

sarah-najwan said...

ambo pom xdisiplin bab ni KCE..

jika mula rasa sengal2 kat jari tu..mulalh bizi cari susu..pahtu da clear..tak minum doh..huhu

Melati Qistyna's Mummy said...

tula kc kan, xyah nak bancuh2 mcm dedolu.... beli terus minum jer, tu pon nk ngelat...heheheh

::Budak Degil:: said...

mak ein (include me yg baru nk start minum susu ni) mnum omega plus.. :)

logorithm said...

Packaging dia macam serbuk pencuci. Hehe...