Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom pegi Jepun!!

Sesekali pandang ke Timur best gak. Jom pegi Jepun. Asyik tengok yg mata bulat, hidung mancung, kulit kehitaman dan beraroma rempah ratus sahaja*kedai mamak le ..* jom sesekali kita tukar selera. Jom kita tengok si mata sepet yang suka bongkok-bongkok pulak. Jom!!

Octopus .. dihidang sejuk dan manis. Sedapss!! Hihi ..

Kulit Ikan Salmon digoreng dgn cili dan gula. Manis dan pedas!!

Yasai Tempura(Vegetable tempura) is always my choice whenever i go to Japan. Soft shell crab tu punnnnn. Hihi ..

'Sashimi Set - Salmon mentah, Tempura mix, Miso soup dan Cawan Moshi'
Salmon mentah tu makan dengan halia muda dicicah kicap.
Or, if you like Wasabe .. cicah je dgn Wasabe + Kicap. I dont like .. Hihi ..

Miso soup, Green Tea dan Cawan moshi

Honey Lemon Tea - pun favorite aku jugak

Impian aku nak belanja Aiman makan kat Restoran Jepun sampai sekarang masih belum tercapai. Dah 2, 3 kali beratur tunggu giliran nak masuk kedai camni, tetiba dia ubah fikiran. Tak konfiden lak dia nak cuba makanan Jepun ni. Melayu jati betul la anak aku ni. Bujang Melayu terakhir!! Hihi ..




23 comments:

My Little Diary said...

alamakkk.. tak pernah mkn makanan jepun ni.... hehe lebih2 lagi tgk yg mentah tu... tak leh masuk aarr... :)

ibu qaleesya said...

bestnye.. hehe ingtkan g jepun tadi..

Ct Arina said...

rina suke gile makan sushi. tp beli kat jj je. x penah mkn kt kodai jopun camni. takut x kene selera. hihi^^ nk kene try kot pas ni. tgok octopus tu cam mabeles je ;D

noor said...

sama nama ank kita..
apa pun sanggup demi tuk aiman hihihi
salam kenal kak ella

AngahSayang2314 said...

akakkkkkkk jahat...jahat....... terliur angah tengok menu tueeee

cik bahulu oren said...

teliur tngok gmbr mknn ni kakak :P

Dda Ly said...

tak dpt ke jepun, ke resltoran jepun pon jadiklahh ye? hihi lapa laa tgk entry kamu..hihi

meh ke rumah..
~c.u.t.i~
keep in touch ye..♥♥♥

alinac lover said...

hehehhe yong pon suka jugak!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

skali tngk teliur sudahhhhhh...

Fadzillah Kamarudin said...

kelaparan...
kelaparan...

Izan Ishak said...

izan tak pernah try makanan jepun cam aiman jugak~ takut tak kena selera tekak...

Lagenda said...

KC..mcm terliur je tgk kulit ikan salmon tu. Tmbh2 lagi kata pedas dan manis kan..sluuuurp..slurrrrrp!

Sok2 mak pi KL, KC lanje mak kat sini yek?? Tp dunt worry, mak makan yg tu je..sushi ke, salmon mentah tu ke, mak tak order..ekekeke

diana said...

aduhai..
kakchik..kita dan suami
tak minat makanan jepun..
tak boleh telan..
hehhe..
maklumla tekak orang kampung

::Budak Degil:: said...

mkn makanan jepun ni kulit jd cantik je kan..SK II pon buatan jepon kan?.. :)

b a m b a m ' s said...

berbunyik2 perot tgk makanan kak chik.. =_=' adeh laporrr~

Terjah jom!: Kenapa KRU Production tak amek REMY ISHAK jadi HERO dalam Hikayat Merong Mahawangsa?????

jomsantaisekejap said...

Mak datuk...besarnya gambar makanan ni semua...terliur rasanya. Nasib baik Sushi King tu jauh, kalau tak dah pergi dah....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nmpk sedap..tpaiman cam aunty..hihi.leh geng la aiman

Ellen said...

wah..memang febret ellen ni japanese food...nak minta kak ella belanja gak ni..hehe...

MamaYatie said...

KC ajak saya sekali tau..hahaha..tak pernah try lagi makanan japang

N@di@ said...

mak aii nmpak bestnye nyum nyum nasib bawu lpss mkan hehehe

toyolkiut said...

Tk pun lum pnh mkn mknn jepun ni..

alexa yussida said...

yeayyy makanan jpun sodapp..nak2 unagi..yum2 sedapnyeee...dlu tak makan belut bajet geli..skali bila jatuh chenta ngn jepun restaurant,bantai cinta lak ngan belut n sgala jenis ikan..hehe..n i love wasabi! makan sampai berasap telinga..kitorg suka wat contest sapa makan wasabi plg bnyk bila pegi ngan kwn2 yg kepala sume gila:D hehe

azzey said...

saya plak perempuan melayu terakhir kc...hi3..