Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Terasa seperti separuh di bawa pergi ..

Sedang mengalami kepenatan dan kesakitan yang 'sengaja di cari'*hihi*. Terasa seperti separuh jiwaku di bawa pergi. Ye lah kalau dah satu badan sakit-sakit .. sudah tentu lah sedikit sebanyak memberi kesan pada emosi, kan. Tapi tu lah .. aku ni sakit-sakit pun kwn2 tak  tau .. sebab jenis yg tak suka melayan sakit. Hihi .. Tak pe .. tak pe .. Esok2 ok la tu. 

Untungnya lengan kiri dan kanan dah boleh diluruskan .... bila berjalan dah tak bengkok macam 'zombie' lagi.  Petang ni ada kelas 'Hip Hop dan 'Ritmo Zum' pulak. Jumaat ada lagi sessi.  Sebenarnya tiap-tiap hari ada sessi .. masalah nya ialah masa. Disebalik semua kesakitan  dan keperitan yang terpaksa dilalui, aku sebenarnya semakin suka dan cinta pada aktiviti yang direka khas untuk ku. Kalau boleh nak buat hari-hari tapi ... BERPADA-PADA .. JANGAN OVER. Kena kawal diri .. tak leh ikut sangat kata hati. Hihi ..

Semalam hampir pukul 10:30 baru sampai rumah. Kerja kat ofis banyaklah. Tapi tak pe .. pagi ni sume dah 'settle'. Di sebalik jadual yang sibuk dan padat, badan yang sakit-sakit, tanggungjawab sebagai ibu tetap tak tinggal. Pagi ni bangun .. masak .. antar Tuan Bodigad ke sekolah .. Malam ni nak antar dia ke tution. Petang ni sempat lagi nak attend "Hip Hop Class".  Wah .. mcm-mcm aku buat. Hihi ..


41 comments:

Isteri Yang Comel said...

Selamat Hari Wanita KC, wah banyak betul pengurbanan seorang ibu nie yer....

Ati Masrif said...

rasa tak sabar nk tunggu anak2 besar skit
boleh aktifkan diri balik mcm dulu
dan mcm ella ni...

My Little Diary said...

wah... bz sungguh ye!... seronok sebenarnya membusykan diri ini...

ctpayong said...

KC...we have to make ourself busy to keep healthy. kalau lembab je...sembab muka..heheh.

Daddy Ziyyad said...

buat aktiviti ti bagus, tapi betul macam you kata, tak boleh over lah..:)

alinac lover said...

pengsan hehehhee

::Budak Degil:: said...

agak2 kalo x laratd dah, biar ein la gantikan akak p kelas tu eh..ahaha

cik ubi said...

bestnye jadi lelaki..buahaha

risa said...

kak chik..jaga kesihatan eh..hargai diri anda..erkss..ku pon sibuk gaks uwaaaaaaaa

cik bahulu oren said...
This comment has been removed by the author.
cik bahulu oren said...

jdual kakak pack la
hehehe

makdara TERdiva said...

hai KC ku sayang..penat2 pun masih mainten vogue gitu kan..hehe..

AngahSayang2314 said...

kc tue la namanya seorg wanita kan?? tabah tul mengharunginya

Mamaleesya said...

hi kak ella...tak sangka kita berjumpa lagi di laman blog pula...hehe mar blogger baru je. Saje2 join segmen ben ashaari. Btw dah link kak ella. keep in touch ye

Izan Ishak said...

hi...seronok rasanya izan bayangkan jadual padat kakchik ni...tak sempat nak termenung jauh kan camtu~

Ujang9897 said...

iron lady kan..=)

diana said...

hip hop??
wah!!
mengganas dah kakchik nie..
hahhah

azzey said...

nak belajar hip-hop dari kc jugalah..he3...

MamaYatie said...

gigih lagi tuh walau sakit badan..huhu..selamat hari wanita KC!

ardinihumaira said...

selamat hari wanita KC :D lewat sehari.. hehe

Ct Arina said...

ade saje aktiviti kc ni. kc, dtg r jb! hihi^^

kakchik@ella said...

@IsteriYgComel, u too dear.

kakchik@ella said...

@Ati, bila dia da besar nnt mcm2 bole buat, kan.

kakchik@ella said...

@My Little Diary, btl tu.

kakchik@ella said...

@ctpayong, setuju!! hihi

kakchik@ella said...

@Daddyziyyad, will take yr advise, Sir. Hihi

kakchik@ella said...

@alinac lover, dnt pengsan, hve fun!!

kakchik@ella said...

@BudakDegil, moh le join sekali. hihi

kakchik@ella said...

@cik ubi, brtuahnya jd perempuan. hihi

kakchik@ella said...

@risa, tqvm. lebiulah. muah .. hihi

kakchik@ella said...

@cik bahulu oren, sokmo camtu. hihi

kakchik@ella said...

@Mdt, maintain vogue itu perlu. hihi

kakchik@ella said...

@AngahSyg, women's power. Yeay!!

kakchik@ella said...

@Mamaleesya, hai mar ..

kakchik@ella said...

@Izan, menung kt bilik termenung pon tak dan!! haha

kakchik@ella said...

@ujang, alhamdulillah .. Amin.

kakchik@ella said...

@diana, hip hop da jd hip kong!! haha

kakchik@ella said...

@azzey, jgn dik. Ajaran sesat dn songsang kc ajar kang. haha

kakchik@ella said...

@MamaYatie, u too.

kakchik@ella said...

@ardinihumaira, u too dik. hihi

kakchik@ella said...

@ctArina, dis year end nak ke JB. jom dating. hihi