Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Nak tau bagaimana rasanya kena kukus?

Aircond tempat aku dah 2, 3 hari buat hal. Pagi sejuk masuk tengahari dia meragam. Mak aihh .. punya lah panas .. berkuap!! Rasa mcm duduk dalam periuk kukus beb!! Hmmm .. untung gak aku ni eh .. tak yah masuk dalam periuk kukus utk melalui pengalaman kena stim. Hahaha ...

Aritu dah panggil org tengok tapi dia tak leh 'detect' apa masalahnya. So, arini, tengah-tengah meragam tu, kita suh dia datang lagi.
Muka fresh pagi hari. Cun tak aku??
Ishhh .. tak habis-habis perasan !! Haha ..

Muka tengahari. Tu dia .. berlemuih-lemuih .. penuh minyak kat muka. Rambut pun dah kena sanggul .. tak tahan panas ... berkuap. Sib baik dah kawin. Kalo tidak .. tak da org nak muka comot camni. Hihi ..

Dia datang check last-last tak boleh perbaik ari ni. Ada 'spare part' dia nak kena carik. Alahai ... kena kukus lagi la nampaknya aku esok. Hihi ..



36 comments:

forever love said...

memang comot.. haha.. jgn marah noks..

MamaEma said...

kak chik punya baju tu..sama sikit dgn baju ema yg pakai hari ini..kaler pun merah jugak....hehehehe

Peri PiA said...

penah merasa,hihi

Qaseh dalia adelia said...

haha sabor je lah sis

Princess Nur said...

best jugak skali skala kua peluh tu k'chik..kasi sehat badan tu..hihi

diana said...

ilang lemak tang perot..
hehheh

eelobor said...

stendet la sis bila kat pejabat rosak aircond. sama gak ngn opis saya, nak tngu org datang repair, punya la lama

Hanis Azla said...

muka berlemuih pun ttp cun jgk.. klu anak dara ni mmg laku lagi ni.. he..he..

Alin Marlini said...

cayalah Kak CHik..takder econ pun sempat berpossing...suker2x

logorithm said...

Waaaa! Kalau KC bukak sweater merah tuh, pas tuh bukak satu lagik butang kemeja KC, maka akan bertambah-tambah lah 'kepanasan' kat opis! Hehehe! :-p

Ujang9897 said...

kompom berpeluh ketiak...=)

ieja amieja said...

bkn selalu kene kukus cam tu. sesekali jerk. at least ade pengalaman kene kukus. haha!

Adinda Amy Sensei said...

cunnn..hehe

risa said...

eh eh eh kenapa muka yg berpeloh2 tu lagi cun dari muka rambut gerbang tu eh...ekekekeke cian kak chik!! takkan takde gen set...fensaaannnn

Mama Zharfan said...

comot tp maintain cun hehehe

kakyon said...

tak payah gi sauna ekk..

Mama Kembar 3 said...

perrghhh kak chik maintain cun laa camni, tiap tiap ari dok dlm 'sauna' hehehhe

kakchik@ella said...

@forever love .. hihi

kakchik@ella said...

mamaema, baju tu kc beli kat klcc. sama eh??

kakchik@ella said...

@Peri Pia, tension kannnnn??

kakchik@ella said...

Qaseh, kna sabor smpai esok dik. fuhh

kakchik@ella said...

Princess nur, hihihi

kakchik@ella said...

diana, kalo btl blh ilang lemak tang perut, kc bawak diana join skali. hihi

kakchik@ella said...

eelobor, btl tu.

kakchik@ella said...

Hanis Azla, sori .. i'm nt available. hihi

kakchik@ella said...

Alin Marlini, dah kes kritikal tu dik, tak blh keja dah .. tu yg berfotoan ,,, berposingan. hihi

kakchik@ella said...

logorithm, dat's too hot mannn. tak bole .. tak bole. haha ..

kakchik@ella said...

Ujang, sib baik tak brbau. hihihi

kakchik@ella said...

ieja amieja, btl tu dik tp tetap sengsara u. hihi ..

kakchik@ella said...

@Adinda .. Aiyoyo dik oiii .. tang mana la yg cunnggg sgt tu?? haha

kakchik@ella said...

risa, kipas tegak brdiri je yg ada dik, terseksa kc, kan. huhu ..

kakchik@ella said...

mama zharfan, tqvm. ailebiu lah dik. hihi ..

kakchik@ella said...

kak yon .. ella rindu.

kakchik@ella said...

Mama Kembar 3, kalaulah sauna betul, confirm kc blh kurus, kan. hihi

cik bahulu oren said...

ari2 membakar lemak :P

azzey said...

Kalo ikan msk kukus sedap kc..:)