Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kawan dah lama. Harap-harap jadi forever ..


Dah lama kawan dengan diaorg ~ Dari tahun 1993, masa aku kerja kat MPC. Dari aku kurus kering .. sampai sekarang dah secukup rasa*hihihi* Harap-harap jadi 'friendship forever' la hendaknya.  Masa tu mesti Kak Sa, Kak Ros dan Kak Fiza ni dah jadi 'nenek vogue' gitu. Hihi .. Nak tau kenapa aku gelarkan diaorg kakak? Sebab .. antara 4 org ni, aku yg paling muda. But dont worry, sikit lagi aku nak sampai kat Grup-grup 'Life begin at Forty ni'. Jangan lupa bentang karpet merah utk i tau gengsss. Bangga la bila sampai kat gerbang 40 an tu. Mintak-mintak panjang umur lah. Hihi ..

Kak Sa, kakchik@ella, Kak Ros dan Kak Fiza.
Cun kan?? Bkn aku lah .. diaorg. Hihi ..

Tahun 1993 kitorang kerja sepejabat, kat Dayabumi tu. Masa tu Bangunan Dayabumi glamer habis weih .. KLCC pun tak da lagi. Diaorg bertiga 'Service Dept' aku pulak kat 'Sales'. Pastu terpisah sekejap .. tup tup tahun 1996 dpt kerja sama-sama lagi kat tempat sekarang ni. Panjang jodoh kitorang, kan. 

Entry ni khas utk mengenang persahabatan kitorang. Dia org ber3 ni la kwn yg  menerima baik buruk aku. Faham sangat dia org dgn 'angin' aku .. 'marah' aku .. nak pulak masa kerja. Aku ni garang weih .. tapi tu lah .. diaorg ber3 dah faham sgt. Tu pasal kitorang boleh kwn lama. Harap-harap 'friendship forever' la ye.

Sarina, Ros dan Fiza .. walaupun kdg-kdg aku marah .. aku tetap sayang korang. Bkn sebarang marah weih .. marah sayang. Ailebiu lah bebss. Hihi ..

** Kdg2 ada perkara tak terluah .. luah kat sini je lah. Sib baik i ada blog u. Hihi ..




19 comments:

Ayuni said...

bestnye...ssh kn nk cari kwn yg baik....

AiDa AzRyN said...

hehe.. akak pun cun jugak la. :)

sarah-najwan said...

kawan sejati ialah kwn yg masa kita susah dan senang..

kwn yg masa senang sahaja tu..kwn amik kesemptan..takmo kwn gini..hehe

semoga kita juga menjadi kwn baik KCE..biarlah kita tak pernah jumpa lagi..ehhe

Adinda Amy Sensei said...

moga persahabatan berkekalan hendaknya....dah amik kad tu? hehe

azwa_amani said...

bestnyer kawan baik.. :)

Melati Qistyna's Mummy said...

seronok kan kc kalau kawan dh lama ni, nak2 yg bleh terima kita seadanya... :)

norh said...

hargailah kawan2 kita kan.. :)

Wan Hafisah Collection's said...

i just love the way you are when u writing this to ur friends.

diana said...

baca entry ni buat kita rindu kat kawan2 lama masa kat tempat kerja dulu..
entah mana menghilang..

ardinihumaira said...

rindunya kat kawan lama dni yang bakal kawen 20mac ni :')

Qaseh dalia adelia said...

semoga berkekalan ke akhir nya ! kak chik pun cun !

yay@azidie89 said...

persahabatan itu penting dalam kehidupan..tanpa kawan myb kita akan kesunyian..

Cikgu Nurin said...

Suasah nak cari kawan yang betul betul faham kita luar dalam...Akak dah lama tak ada sahabat baik..semua kawan baik sahaja...:)tapi akak suka berkawan...

munna said...

semuanya cun-cun... boleh minta petua awet muda ni kakchik

alexa yussida said...

sahabat sejati..moga kekal selamnya kak:D

Ct Arina said...

sgt sweet la kc! semoge bersahabat selamenye ~_^

نور عافية said...

wah~!! semuanya awet muda..
semoga persahabatan kalian kekal hingga ke akhir hayat~

Woofer Storm said...

maintain gitu2 lorrr..heheeee
moga bershbt hingga akhir hayat..amin3

toyolkiut said...

seronokkan ada kawan yg bertahan lama cm tu..
hidup lbh ceria..