Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jom mengukus ..

Sessi mengukus ini di bawakan khas oleh kakchik@ella, pemilik blog Dari Jari-jari Halusku tapi awas .. ini bukan entry main masak-masak ye kawan-kawan. So, tiada Ikan Siakap, Ikan Bawal atau Ikan Gerut-gerut di entry ini. Haha ..

Weih korang .. Sekali sekali rambut pun kena dikukus tau. Kasi dia lebih lembut, lebih halus dan supaya urat kepala elok kembang dan tak tersepit-sepit. Maka selepas dikukus nanti, akan hilanglah sebarang kesakitan di kepala kerana peredaran darah lebih lancar kerana urat-urat kepala berada di dalam keadaan selesa. Hihi ..

Despite my busy schedule, aku masih sempat bertemu janji di salun rambut.

Sudah diperap dengan flavour ....

Dikukus selama 10 minit. Dah siap nanti mesti sedap, kan??
Mau cuba?? Eh janganlah. Mati i!! Haha ..



22 comments:

Princess Nur said...

bab kukus2 ni nur malas skit k'chik..lenguh tengkuk..hihi

Peri PiA said...

lihat,gune jari jemari halus pon boleh
hihi


k.chik bile nak gi spa lagik?nak join

Aku Ibu Muda said...

singgah jap tengok kc kukus rambut :)

mizzkechique said...

dh lama sy xkukus rmbut sy...hikhik

Mamaleesya said...

waaa sempat lagi mengukus sebelum alek kampung kannn...hehe...Sonoknye, mesti rasa fresh je dok dalam pengukus tu ^_^

My Little Diary said...

hehehe....
wah bagus lah kakchik@ella... sempat lagi tu... i pulak tak dan nak pegi kukus..

LadyBird said...

lady x pernh buat :)..
kpl rs ringn ek?

Fakhrul1409 said...

kak chik: ingtkan kukus ape...klu kukus pau nk mkn dh ni.hahaha..rupanya rebonding ea?

Ellen said...

Ellen suka kena kukus2 cam ni..mengayukan rambut..hahaa

awEEN said...

eh kak cik..betul ke teori kukus kepale bg urat darah ok... lame dah x mengukus kpale ni hehehe

diana said...

kita kurang suka..
sakit tengkok..
hehhe..
serik dah..
hahahahh..
suka diurut2 ja..

Izan Ishak said...

kakchik...nak pi kukus kepala jugak lah...mesti best ni.

tp si kembar mesti sibuk nak ikut kukus sama nnti~

AngahSayang2314 said...

bestnyer kalau dapat manjakan diri...lihat rambut ku... hehehe

MamaYatie said...

tak pernah try pun kak chik..best ek?

azzey said...

KUKUS ..KUKUS..JGN X KUKUS...:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi..kukus jgn x kukus sis

Ecah Ecot said...

kukus masak ape ni k.chik???ajak geng len kali..bole kite gosip2 smbil tnggu 10 min tu..haha

kakngah said...

apa bahan perapannya KC??
kehkehkeh!!!

toyolkiut said...

kukus rambut rupa nye..
hehe..

::Budak Degil:: said...

hahaha..yes i like this!..no makan...kite kasi makan rambot..heehehe....

alinac lover said...

FLAVOUR APA KAKCIK? STOBERI ADO? HUUU

Ct Arina said...

rina suke cuci rambut kt kedai. tak selalu la. suke sbb dorang urut best! haha =D