Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Minggu Baru datang lagi.

Minggu baru datang lagi. Selamat minggu baru kawan-kawan. Sekolah pun dah mula bukak. Maka bermulalah semula diari hidup seorang ibu yg sokmo bizi seperti aku dan yang lain-lain. Back to the normal routine la kita ye .. Antar anak p sekolah dan mcm-mcm lagi lah.  Tak pe .. tak pe .. kita ibu yang kuat. Kalau tak kuat atau belum jadi kuat, marilah kita sama-sama kuatkan diri untuk famili kita ini. Hihi ..

Pakai baju merah tiap Isnin ~ dah bertahun amalkan.
Kenapa? Tak da apa-apa. Saje je. Hihi ..

After training session last Friday, ke SD utk minum petang dgn kawan

Mmmm .. sedap.

A lot of fun and exciting things happened last week. Peluang untuk meluangkan masa dengan  kesayangan .. antaranya ke rumah Dr. Siti Sara @ BB untuk Muhammad's Children Day yang meriah dan fun, outing dengan  Kak Nani yang sokmo super bizi, pastu ke 'Family gathering' untuk kenduri kesyukuran dan sambutan Hari jadi my anak buah Puteri Nurizqin, tengok wayang dengan my sister Aisyah and my family, keluar dengan Si Pinky yang sentiasa cool, ayu dan jelita, pegi 'studio exercise' mcm-mcm yg berlaku minggu lepas. Dalam waktu yg sama, tanggungjawab sebagai 'Chef' dan bibik di rumah sendiri tetap tak lupa. Walau badan penat .. hati tetap bersemangat. Alhamdulillah. Kekuatan itu dari Allah SWT. 

Just a short note :-
Thanks Sara for the invitation* dah byk kali ucap TQ tapi nak gak cakap kat blog pulak*hihi. Nanti Kak Ella akan buat special n3 on the event as promised ye.
Hepi Birthday anak buahku Puteri Nurizqin yg comel dan manja. Dia kalau nampak aku, mummy and daddy dia pun dia takmo dah. Asyik melekat dgn aku je. 
My Sister Aisyah and my BIL Benno, thanks belikan tiket wayang dan join us for the movie. Tengok ramai-ramai best!! Meriah!! Hihi ..
Pinky @ Yanti .. i'm waiting for your newborn. Bila la agaknya ye??
Kak Nani .., banyak program kita nak buat sama-sama. Excited nih. Hihi ..

Selamat Minggu Baru Kawan-kawan. Moga minggu baru ini lebih baik dan membahagia kan dari minggu yang lalu.





16 comments:

Peri PiA said...

Amin,semoga lebih baik :)

AngahSayang2314 said...

wah merah mak ngah... la kak chik ari nie

JunAina said...

panjangnya aktiviti membaca pun dah penat tetapi semua itu kira tilak ketepi demi kepuasan dan demi orang2 yang kita sayang.

aina masih bekerja dihari minggu...bila le dapat gi tengok wayang, last pegi 15 tahun lepas agaknya sekarang ni nak cari pintu panggung wayang pun tak jumpa...hahahaa...

qemaishak said...

wah nampak ceria kakchik d pagi isnin ni ye..bagus2:)

ardinihumaira said...

kakcik.. slim betul.. dni ni makin debab.. :D

sarah-najwan said...

setiap hari kita kebizian gak
macam xckup kakitagn nk buat keje

apa2 pun jgn smpai stress...:)

Suara Kalbu said...

Adehhhhh... Kak Chik yg gojes dengan baju merahnya yang juga sangat gojes :-)

diana said...

isnin kita sama je macam isnin yang lepas..
hehheh

risa said...

selamat berbiz kembali..huhuhu

Amy Syaquena said...

wah every monday pakai red color , cayalah la kak tanda ceria...

Tasha said...

happy owez yer kak~
senang hati tgk kakak kita ni

eelobor said...

kalau dah bertahun amalkan, dah jadi macam uniform la pulak eh? huhuhuhu

nisa said...

wah, kak chik mesti banyak baju warna merahkan...amin, mudah2an minggu ni lebih baik buat kita semua..amin

azzey said...

Merahnya mak ngah..tp apa pun kc tetap maintain...:)

Nur Azila Ismail said...

kak chik ! rindu sgt kat blog ni . hee . bru sempat singgah ni . wah makin cantik lah akak , blog pun cantik . purpleee . suke2

::Budak Degil:: said...

ha..gitau la nape suke pakai baju kaler merah ari senin kak?