Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

3 Hari di 3 Negeri - Hari Pertama (Bhg 4) ~ BBQ Nite

Entry sambungan dari entry ini, ini, dan ini. Kalau ikutkan hati dah penat tapi buat kerja mestilah kena sampai habis, kan. So, teruskan jugaklah Entry Hari Pertama di Kelantan ni. Setelah puas melalui perjalanan malam yang panjang dari KL ke Pasir Puteh, siangnya main air di rumah kenduri, petangnya meredah traffik jem untuk ke Kota Bharu, malamnya tiba lah masa utk ber parti-parti. Chewah .. ayat bukan main lagi. Hihi ..

Acara kita bakor .. kita bakor .. sedang dijlnkan. Hihi ..

Mek Ella (aku la .. Hihi), bersama Che' Su (tudung pink), Tok Mek (tudung putih), Che' Jah (yg tgh menganga tu), Che' Su Dah dan Che' Su (yg berdiri) Mak sedara ai sume ni u. Tok Mek sorang je pangkat nenek tapi aku tetap panggil dia Mek. Nak kasi dia rasa muda sikit. Hihi ..

Ikan pisang bakar berempah, Ayam kampung goreng berempah, Ikan kembung bakar, Gulai kawah kambing, Gulai kawah Daging, Solok Lada, Kueh Akok .. mcm-mcm lagi ada.

Ikan kembung dibakar gitu saje pun sedap beb .. sebab fresh sgt-sgt. Tu pun Ayah Ngah cakap kalau tidak kerana laut bergelora, ikan yg lagi bagus kita boleh makan sebab nelayan yg ke laut tu bot dia kecik je. Ketam tu pulak hasil tangkapan Pok Su. Entah dia buat masak apa la tu?? Hihi ..

Antara tetamu ~ 80 orang semuanya

Me and pengantin, Me and Ayah Ngah (tuan rmh), Me with Ika, Azza and Najiha.

Majlis berakhir lebih kurang pukul 12 malam. Aku terus masuk chalet  .. tidur pengsan sampai pagi. Yg lain dok sembang-sembang pun aku takmo layan dah. Aku nak 'save energy'. Aku dah janji dengan Ayah Ngah nak susur pantai tengok matahari naik selepas Subuh esok. Nak tau what happen the next morning?? Oh .. tu dah hari ke 2 tu. Entry hari pertama pun dah memenatkan. Nanti-nanti la ye. Hihi ..

8 comments:

Aiman said...

haha . orang pertama komen ? yeay !!

qemaishak said...

sedapnya kakchik tgk yg bakar bakar tu..bakar tawar cicah colek masam2 pedas beramai2 bestnyoo

kak ina kl (2) said...

fuhhh khatam gak baca N3 kamu dari masa adik kamu kawin lagi.

wah bestnya..nanti bolehlah buat rombongan duk chalet ni..tak tahan tenguk bbq tu

Peri PiA said...

dah lame temamn tak berbako2 ni...hihi


kuih akok!!solok lado

oh my saliva :P

AiDa AzRyN said...

pergh! menyelerakan! 0_0

sarah-najwan said...

bestnya acara bako bako tu..hahhaa..

ambo xsempat nok buat ape..mek sarah kene ciken pox..susah hati..

Alin Marlini said...

bestnyer bbq..dah lama tak buat...hehehe

Ct Arina said...

bestnye bbq! da lame x join bbq camni..