Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bukan sekadar Nasi Ayam

Tengahari tadi, kita gi lunch kat kedai Nasi Ayam yg terkenal dengan 'tagline' Bukan Sekadar Nasi Ayam. Disebabkan kita dah makan bermacam-macam jenis nasi sepanjang percutian di Kelantan, maka kita takda nafsu langsung tengok Nasi Ayam tu. Padahal, tu la favorite kita. Hihi ..

Sila abaikan muka kita yang pucat sebab masih penat.
Lagipun, kita memang tak suka lipstick kaler merah atau pink
I like brown and 'pale-pale' je. Maka, pucat lah jawabnya.
Tak kesahlah .. janji bahagia. Hihi ..

Memula dipersimpangan dilema antara Gado-gado dan Penang Rojak, 
Gado-gado pilihan kita akhirnya.

Makan dengan Prawn Wanton Soup ~ Sedap!!

Korang, suka tak makan Nasi Ayam?? Kalo suka, kita geng. Give me Five kawan-kawan*pap*tampor skrin masing-masing je la ye. Hahaha ..


17 comments:

Puanbee said...

suka .....tapi kalau nk makan nasi ayam, bee lebih suka nasi ayam hainan sungguh haven !

diana said...

kita suka nasik aym jugak..
tapi tak suka kicap..

Woofer Storm said...

tak brpa pndai mkn gado2..bergaduh2 leh la..hheeee

y2j said...

Kak Chik, nak tanya sikit la..
Wantan soup or Wanton soup??

Ellen said...

Kak Ella..kita geng..hahhaaa

Isteri Yang Comel said...

suker makan nasik ayam di chiken rice shop.... pap monito lah KC

mizzkechique said...

mmg bkn sekadar nasi ayam sbb ada byk hidangan lain...pandai tul buat tagline kan...hehehe

ardinihumaira said...

nyum3.. cedapnyee :D

Miza Yusof said...

miza pun suka makan nasi ayam :)
sedap kan :)

KuNanGKuNanG said...

suke3..mmg sy pn suka nasi ayam & suka mkan kat chckn rice shop. mknn kt situ mmg baik utk kesihatan..kurang myk..

munna said...

dah tampor skrin kak chik...mmg suka giler dgn nasi ayam...klu kena dgn sos yg sodap... mmg makan tak pandang kiri kanan dah

leyzajamil said...

manis muka kak ella ni..ada iras daphne iking kan?

Daddy Ziyyad said...

I like my wife's chicken rice..dia expert buat nasi ayam hainan :)

sarah-najwan said...

jrg makn kat kdai nasi ayam..
jika nk saya buat sdiri walau xsedap..ehheee

AngahSayang2314 said...

kc agak kereng sikit la menu tue.. macam mana nak give me five hehehe

Cikgu Nurin said...

Kak Chik: nasi ayam dia memang mantoooppp....suke bebeno...hah lagi satu wanton dia..namjapak jernih tapi rasa tak tawar...memang marbeles...

Ct Arina said...

rojak tu nampak sedap! ;p