Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pasir putih melambai-lambai ..

Tak sabar rasanya menanti kedatangan hujung minggu. Pasir putih melambai-lambai. Bakal dimulakan dengan perjalanan malam yang panjang .. bermandi-mandian dan bersiapan di Chalet Ayah Ngah di pantai Tok Bali dan terus ke rumah kenduri.

Malamnya pula akan berlangsung lah acara 'Kita Bakor ... kita bakor ..*ala-ala dlm filem Hantu Kak Limah Balik Rumah* Hihi .. Eh, bukan bakar rumahlah .. kita akan ber BBQ di malam Sabtu. Dijangka dalam 50 orang saudara mara akan berada di sini. Bestnya ..

Pagi Ahad kami bakal bermandian beramai-ramai di pantai Tok Bali yang putih lagi bersih dan bersarapan Nasi Dagang, Nasi Kerabu dan kueh Akok kegemaran. Pastu .. pastu .. hmmm .. boleh la kita ke Kota Bharu utk acara 'Free & Easy' sebelum pulang ke Kuala Lumpur keesokan hari. 

Tu la aktiviti kita hujung minggu ni kawan-kawan. Excitednya .. tak sabarnya ... Pasir putih dah melambai-lambai tu.

31 comments:

Bulan said...

kak chik~ windu la..eheee
bestnye balik kelate.nk ikut gak!ehee
have a nice weekend kak chik sayam!

deAnza-wAnda said...

jumpe kat sane kc...wanda g klantan gaksss....

alinac lover said...

balik kg ek kak~

Ujang9897 said...

berjalan sakan..=)

Princess Nur said...

aiyark..k'chik nk balik kelate? jom dating kat kb..huhu

toyolkiut said...

slmt bercuti..

munna said...

lamanya munna tak ke pantai.... rindu nak main ombak.... bilalah dpt pegi agaknya

diana said...

jangan lupa gambo bakor2 tu nanti ye..
hehhe

Shahazrin said...

bestnya.. nak ikut...

Ellen said...

wah..mesti best kan kak..selamat bergumbira..hehe

kakyon said...

bab bako membako tu yg besh..hehe

kakchik@ella said...

@Bulan, jom balik dik. hihi

kakchik@ella said...

@Wanda, ye ke?? excitednya ...

kakchik@ella said...

@alinac, ye yong. jom ikut. hihi

kakchik@ella said...

@Ujang9897, blk kg je. hihi

kakchik@ella said...

@Princessnur, jmpa kt KB eh?? bole .. insyaAllah.

kakchik@ella said...

@Toyolkiut, tqvm TK.

kakchik@ella said...

@munna, pantai pasir putih sgt cantek. sesuai dgn namanya. Jom follow kakchik munna.

kakchik@ella said...

@Diana, Insyallah Diana ..

kakchik@ella said...

@Shahazrin, mari la Shah. Kg kc best!!

kakchik@ella said...

@Ellen, tengsss Ellen.

kakchik@ella said...

@Kak Yon, hai kanda. Rindu!!

Amy Syaquena said...

Yeahhh!!! Kak cik nak balik kelantan...ada masa leh la jumpa hehe..

qemaishak said...

wah bestnya..bakar ikan,sotong,ketam segar2 tepi pantai..mmg mengasyikan.

Semoga kakchik happy di negeri tumpah darahku itu hehe

makdara TERdiva said...

alamak takleh la nak jumpa KC sabtu ni..sy ada kelas baking kat area KC tu.. :D

Izan Ishak said...

bestnya kc....selamat berhujung minggu di kelate ye KC!

azzey said...

KC nak balik kelate ye. nak ikuttttttttttttttttttttt..:)

Syima Emi said...

wah kak chik nak balik kelate... hehehe... kenduri kawen mmg byk skrg ni sempena cuti sekolah...

Aku Ibu Muda said...

ada kenduri member gak sabtu ahad ni kat kg raja..huhu

kak chik kem salam kat orang kampung deh.... :)

ardinihumaira said...

KC...
dni duk KB :D
kalo ado free kita leh jumpa kan kan.. lepak2 makan. aww bestnye

Ct Arina said...

ohoo kc org kelantan ea? ehe^^ kpg si dia rina. hakhak ;D