Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makan dalam Jaring ..

Cite makan lagi?? Haha .. nak wat camna, dah sah-sah tuan punya blog ni suka makan. Ada sapa-sapa tak suka makan?? Takmo kawan. Haha ..


OK .. ok. Back to the title. Berhenti merapu. Hihi .. Minggu ni dua kali ada urusan di Putrajaya. Sampai mengantuk-ngantuk aku dalam kereta. Biasanya kalo ada urusan di Putrajaya memang tak sempat nak sarapan pagi lah. So, otw back kalo ikut LDP, biasanya aku akan singgah makan atau 'tapau' makanan kat Restoran Jaring kat Bandar Sunway.

Restoran ni milik orang Kelantan, meriah sangat suasana dalam Restoran nih. Pilihan makanannya banyak, rambang mata kat sini beb. Lauk kampung ada, lauk moden ada, bakar-bakar ada, rebus-rebus ada, goreng-goreng pun ada. Tu belum kaunter pencuci mulut dia lagi ~ mcm ada. Kiranya .. U name it, u got it. Bangga lah dengan kedai ni*sebab i pun from Kelantan*hihi ..

Thai's desert. Waterchestnut, cebisan nangka, kelapa muda dan sagu di makan dengan santan. Lupa pulak apa nama dia dalam bahasa Thai. Favorite aku nih. Tiap kali jumpa kat mana-mana, mesti nak ni.

Bihun sup campur ala Thai. Dihidang dengan cili api dan hirisan limau. Sedap dan pedas berapi. Aku suka!!

Lepas da makan, aku tapau Bubur Jagung untuk minum petang. Sedap sangat bubur jagung kat sini, sebijik  mcm yang mama aku buat. Hihi. Kat restoran ni ada pelbagai jenis bubur. Bubur pisang, bubur keledek, bubur caca. Rambang mata aku beb. Hihi ..

Lain kali aku nak datang lagi. Eleh .. mcm la 1st time, padahal dah byk kali repeat. Hihi ..

22 comments:

m!sZ zAL!nA said...

malam2 n3 makan.. huhu.. lapor

m!sZ zAL!nA said...
This comment has been removed by the author.
munna said...

aduhai tak tahan mata melihat dessert tu... rasa sejuk je kat tekak munna

forever love said...

kene belanja lepas nie..hehehe

::Budak Degil:: said...

ok2...einn suka makan actually...hehe...kang akak takmau kawan la pulak.. :p

wah..bubur jagung peberet mr.ss tu kak..ehehe

ctpayong said...

tadi b/fast serawa durian & pulut. sebu sampai ke malam. salah menu for b/fast. aiyakkkkk.

cik lola said...

aisehhh..tahan iman tngk mknn..hehe.lapa

alexa yussida said...

sedapppp gila dessert tu..kalo pegi mana2 restoran yg jual,kompem yus order tu gak..kadang2 swoh mama buat kat umh..sdap sgt:D

Woofer Storm said...

dah lama tak makn bubur...ehee

Mama Zharfan said...

semua pun nampak sedap ni..yummy :) me drooling..

eelobor said...

salam akak, tolong spesifik sket keda tuh. tgk gambar jer, sudah terasa feel lapar. alik mano eh?

risa said...

kalo makanan thai memang sedap2 wooo..mau ku terjah jugak itu restoran jaring...udah lama tak pegi:)

Daddy Ziyyad said...

Ada jual nasi kerabu tak?
My feveretttt tu :P

Fadzillah Kamarudin said...

sedapnya dessert...

Melati Qistyna's Mummy said...

alahaiiiii.... sedap la kc nampak bubur tu... :)

Princess Nur said...

oloh kak chik..sedaknyor bihun sup tu..nanti kita date kat kedai tu la ek..hihi

toyolkiut said...

bubur jagung sedap sngt kakchik..
dh lama x mkn ni..

kakchik@ella said...

@eelobor, dkt area bdr sunway. to b exact kat dataran mentari.

@TK, favorite kc tuh.

@princess nur, bole aje. bila nk turun kl ni?

@MelatiQistina, rasanya pun sedap dik.

@Fadzillah, dua2 desert tu sedap tau.

@DaddyZiyyad, sdh semestinya ada. Hey .. my favorite too

kakchik@ella said...

@risa, jom risa.

@MamaZharfan, yg penting rasanya SEDAPPSSSS!!

@Woofer, mai la makan. hihi

alinac lover said...

yong mmg suka!

AngahSayang2314 said...

akak makan kat sana yer... angah kalau cuti rajin gak...

azzey said...

Terliur tgk dessert tu..:)