Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kakak Cantek!! Mama Hanis Zalikha lah. Hihi ..

One of the day, aku 'dating' dgn Kakak Cantek. Sapa lagi kalau bukan Kak Nani Rostam ... Mama Hanis Zalikha yang cantek, lawa, gorgeous dan menawan itu. Ekceli aku banyak kali jugak keluar dengan Kak Nani tapi tu lah .. everytime dating adalah berdua-duaan .. tu pasai la tak dak gambaq. Kali ni aku suruh dia jadi model aku .. aku 'snap' gambar dia banyak-banyak. Tak kira!! Hihi ..

Makan porridge, cakoi dan minum soya panas.
Healthy food is this woman's choice.

Lepas sarapan, kami pergi membungakan hati masing-masing. Aku malas la pulak nak drive ke 'town' .. so dgn penuh sopan santun, lemah gemalai dan berhati-hati ..aku hulur kunci CRV ku ke Kak Nani. Tu dia .. dgn konfiden dan sportingnya she drive my car. Tq kak. Ailebiu lah. Hihi ..

Gadis dan bunga. Eh .. mak gadislah. Hehe ..

Masa hari 'dating' ni, rasanya separuh masa habis kat jalan sebab jalan jem sana .. jem sini. Dengan masalah parking kat 'Empire Gallery' lagi. Dah lah kad parking tak boleh baca, tak boleh bayar kat 'Autopay machine', bila gi kat 'parking office' staffnya tak da pulak. Haihhh .. mcm-mcm lagi la peristiwa hari itu. 'Pengalaman'. Hihi ..

We end up our date with Minum petang @ Restoran Bawang Merah kat Subang yang kuehnya walaupun senget .. mahal tapi tersangatlah sedap dan 'crowd' nya punyalah ramai sampai segalanya kena berebut-rebut di sini. Parking kena rebut-rebut, tempat duduk kena berebut .. nak ambek kueh pun kena rebut-rebut gak. Tak percaya?? Percayalah .. memang gitu lah situasi kat Restoran ni. Happening habis. Bak kata Kak Nani ~ Mcm pasar!! Haha .. Kak Nani ... thanks belanja kueh yg ... Ya Rabbi .. walaupun herot herot dan terpaksa berebut untuk mengambilnya ala-ala Emejing Res .. tapi rasanya punya lah sedap. Masih ingat lagi kata-kata 'lalu ... lalu ...' yang dilaungkan oleh pekerja restoran ini. Kelakar kan kak. Hihi ..






26 comments:

Woofer Storm said...

nmpak muda lagi mama sis hanis ni,mesti bnyk petua ni.,nak juga..heheee

cik ubi said...

muke ade same nga hanis..huhu..mama borek anak rintik la katekan..:)

Miza Yusof said...

awet muda mama HZ ni kan. cantik je dia. KC pun apa kurangnya. Selalu senaman kan. hehe

sarah-najwan said...

nmpk muda lagi mak HZ ni..
berapa umo mak HZ ek?

kene berguru ngan dia ni agar nmpk mudo dan sihat sokmo..

NaniRostam said...

Assalamualaikum.....masayallah....,muka ku pocat lesi tu ella!!!

Malaslah nak promote restoran tu kan.....satu nyonya complen..pekerjanya sangat sombong sampai tak mau beri kotak bungkus kuih ...tapi cina nyonya tunggu sejam juga kat situ untuk rebut kuih yang sekelip mata akan hilang tidak semena-mena.

Ada sekali we all tunggu karipap and seri muka dia. Kuih belum keluar/letak tapi kak nani dah suruh Imran beratur tunggu. The moment Imran berpaling dari para kuih tu dan bercakap dengan kami tengok2 karipap ilek!!!!

abang ensem said...

Wahhh.. shanteknya mak Hanis ni. Teringin teman nak jumpa..

Princess Nur said...

cantik knanie..apa rahsia? nak kena menuntut ni..hehe

mia.lia said...

mcm kakak hanis adela..hehe

Taufan Ribut said...

yeah!!!!

Ezzah Aziz said...

cute nya....mcm tak caya dah ada anak dara...rahsia??

::Budak Degil:: said...

so hanis dh tau la muke die bila sebaya mama die nanti.. :)

eelobor said...

empire gallery tuh, nampak dari luar cam gah jer, masuk dalam kecik jer kan

nurayunni said...

wah..tetp cun..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis..kak nani sgt cantik dan ayu.kelakarlah tgk kuih herot berut tu...tp tgk pun tau sedap.jgn ukur dari rupa kan sis?

Syima Emi said...

amboi amboi..syok kc keluar date... hehehe

Mama Zharfan said...

wah, she looks soo young!! kagum nye me tgk :) envy gak hehheeh

mE said...

teringat babak dalam iklan silky girl...
dafi kata "lega saya tengok mak awak"..

mama-gorgeous!!

nuriz said...

cantiknya like mother like daughter ler hehe
mcm kakak dia le bukan mak dia :)

Izan Ishak said...

suka tgk kak nani...mukanya tak macam mama yg dah ada anak2 dara pun...

CIK TOM said...

cantiknya kak nani ni...ptt la hanis zalikha pun cantik..hehe...

kak chik pun cntk..semua muka awet muda..share la rahsianya akak..heheh

diana said...

mungkin tu hari orang lapar jugak la kakchik..
hehehe

alinac lover said...

wow~ mmg muda hbis lah mama hanis zalikha ek~

qemaishak said...

selalu singgah blog kak nani ni, best baca blog dia..mmg awet muda betul mukanya.

toyolkiut said...

kalau 2 beranak tu jjalan sama, mesti orang ingat adik beradik kan..

azzey said...

mmg cun le akak ni...respect abis kat dia...:)

Bunga said...

very d jeleslah baca entry ni... :P