Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sudah lapok!!


Baru-baru ni borak dengan sorang kawan. Kawan aku ni pun blogger gak .. tapi blog dia?? Hmmmm .. lama betul dah terabai. Kalo bukak mesti banyak sawang tu. Pasni kalo dia aktifkan balik blog dia .. nampaknya aku kena pegi blog dia pertemankan Vacumn cleaner dan kain buruk. Tolong dia buang sawang dan lap habuk kat blog tu. Hahaha ..

Dalam borak-borak, terkeluarlah perkataan "sudah lapok". Kalaulah ayat "sudah lapok" tu ditujukan kat kita, mesti kita sedih, kan. Tapi tu la hakikat dan realitinya .. bila sudah terlalu dikenali dan terlalu lama berada di satu-satu tempat .. mcm artis ke .. pelawak ke .. sampai satu peringkat orang dah boleh agak dan baca cara penyampaian kita. Belum  buat apa-apa org dah tau. Maka kita akan dicop "sudah lapok". 

Haih .. nampaknya sebagai orang-orang yang terkenal mcm selebriti ..., diaorg kena selalu buat "refreshing" atau idea baru la, kan. Baru org tak jemu dengan diaorg. Sib baik la aku ni org biasa-biasa .. tak ternama, tak terkenal dan jauh sekali glamer. Kalau tidak .............




37 comments:

Daddy Ziyyad said...

Rasa rasanya, ada tak istilah blogger lapuk?

:P

Peri PiA said...

brain storm !!haiyakk

azzey said...

Mmg klu digelar sudah lapok rasa cam melampau le plak .... :)

Frodo Baggins said...

semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶

Frodo Baggins said...

hahahha

c-tea said...

huhu..dah tu camane erk kalau blogger pun ada istilah macam tu...

kalau penulis novel asyik kuar kan story lebeh kurang je pun dah loyo nak baca...tapi blogger??sama jugak ke??adeh...

risa said...

terbaik lah kakchik!! ai likeee...jom2 tolong gotong royong umah member tu:)

Ujang9897 said...

boleh pandang belakang.., tapi jgn fikir ke belakang...=)

diana said...

blog lapuk ada tak??
memang ada..
heheheh

Hanis Azla said...

jenuh juga jadi celebriti ni kan.. pemikiran kena selalu ke depan agar tidak ketinggalan..

::Budak Degil:: said...

eleh..x pemes hape akak ni..dh brape ramai dh blogger akak dating...lame2 nt pemes la..huhu...einn baru jmpe akak sorg je..tu pn sekali je...hahaha..sedih betol..ntah bile blh dating lagi kot..

puanbee said...

jenuh nk cari idea nak tarik peminta hee bee tulun sambung lala...

qemaishak said...

hehe..kalau lepuk durian sedap gak kan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sis...klu artis lagi teruk.blog langsung x update..

Sharinginfoz said...

yang penting tak ketinggalan dari segi yang betul bukan hanya buat something new yang orang menyampah

ghost writer said...

kalau tidak terpaksa lar nak refreshing juga idea-idea tuh ek..

kakchik pon boleh buat macam tuh.

My Little Diary said...

hehe... sudah lapok mmg sesuai utk artis2 jer...

nasib baik blogger tak di gelar sudah lapok, mau pitam mencari idea utk update blog.. huhu

Mamaleesya said...

kalau tidak...mesti ramai yang jeles tgk belog kak ella pemes amos lagi debabom macam tuan belog jugee ^_^

kakchik@ella said...

Daddy Ziyyad, ada kot. terutamanya bila idea2 blogger tu dah semakin 'stereotype' hihi ..

kakchik@ella said...

Peri Pia, brain storm must come with thunder n lighting u know. hihi

kakchik@ella said...

azzey, btl tu.

kakchik@ella said...

Froddo Baggins, ye kerrrr??

kakchik@ella said...

c-tea, entahlah. harap2 kita takkan digelar "Blogger lapok" satu hari nnti. hihi ..

kakchik@ella said...

risa, jom .. jom. bwk vacumn & penyapu ye. hihi ..

kakchik@ella said...

Ujang9897, jom kita pk depan je dik.

kakchik@ella said...

diana, ada kot?? hihihihhi ..

kakchik@ella said...

Hanis Azla, btl tu dik.

kakchik@ella said...

@Budakdegil, akak takmo femes. nk cenggini je. hihi ..

kakchik@ella said...

puanbee, thnks tlg sambung. kc trtinggal tang tu. hihi

kakchik@ella said...

qemaishak, oooo .. tu my feveret. haha ..

kakchik@ella said...

Lydia, btl tu. diaorg too bz, where got time one ..

kakchik@ella said...

Sharinginfoz, correct. agree with u.

kakchik@ella said...

ghostwriter, hopefully kc tak falls into category "lapuk" dik.hihi ..

kakchik@ella said...

MyLittleDiary, kc tk penah crik idea sbb tulis dr jiwa. hihihi ..

kakchik@ella said...

Mamaleesya, kak ella takmo arr famous gedeboom camtu. i'm afraid i cannot deal with the limelight. gini2 je da cukup. hihi ..

alinac lover said...

yong xnk jd lapok lg huuu

Ct Arina said...

tulah kannn kdg2 pun rina ade gak tinggalkan blog ni. tp xde la sampai besawang kot. haha