Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Makan di Kampung Penang

The restaurant's name is Penang Village. Dulu selalu makan dekat Taman Tun Dr. Ismail. Sekarang dah ada cawangan dekat Plaza Damas, Sri Hartamas. Lagi selesa, lagi dekat dengan ofis. Akan kerap dan selalu lah aku ke sini nanti, dan akan sentiasa kempis lah dompet kita nanti ... Hihi ..

Muka org tak sabar-sabar nak makan. Laparrrr la sangat. Hihi ..


Brocoli with prawn. Favorite no. 1. 

Butter Soft Shell Crab. Terlalu garing sampai keras. I prefer the original recipe.

Yin Yang Garoupa. 
Part of the fish difillet, digoreng dan dimakan dgn kerabu mangga (dlm mangkuk tu)
another part di buat masak asam nyonya. Yg i tak suka, daun pudina, cili hiris dan oren sunkist hiasan tu. Tak dimakan pun, membazir je. 

28 comments:

cik panadol said...

Yin Yang Garoupa tu nampak best....
hish...diet diet hahaha!

qemaishak said...

petang2 begini tgk makanan camni makin berkeroncong la perut kita ni hehe

Amy Syaquena said...

ya allah buka2 je blog akak sekali tengok makanan..dah la perut gah lapor nie..adui kak saya terliur bangat sama hidangan makanan tue...

diana said...

kita pun tak suka daun pudina..
mmungkin sebab rasanye terlalu kuat kot..
kalau nak baik bubuh sikit2 sudah..

najihah sahami said...

err..mish pun tak suka makan daun pudina. xsedap.huhu....

Ct Arina said...

besnyeee mkn tanpe rase risau. kc maintain selim! ;D

Lagenda said...

berapa org makan ni KC..besau gila ikannya!

::Budak Degil:: said...

pelik sungguh!..akak ni makan byk mane pon nape xgemuk2 ha?...einn ni makan ciput pn xkurus2....isssh!!!...jelesnye,...huhuhu

Edy Zaidi said...

sedapnya..terliur sudah

Izan Ishak said...

izan pernah termakan daun pudina. ewww....tak kena betul ngan lidah melayu nih~

~udang ngan brokoli nmpk menawan kalbu lah kc~

Melati Qistyna's Mummy said...

dr membazir baik la di makan ye kc....hehehehe. besau nyer ikan tuh, sorg ke ramai2 makan.... :P

MamaYatie said...

waahh..marbeles...lapar perutku!

azzey said...

wow! menyelerakan..:)

www.colourfulsara.com said...

wahh.. ini favourite sara.. sara selalu makan kat situ.. bawak muhammad.. coz.. bila dah penat pi mercato.. teringat yin yang garoupa.. and kerabu mangga and salted prawn.. perghhhh... bestttt

kakchik@ella said...

@cik panadol, pe kata u diet makan ikan?? hihi

kakchik@ella said...

@qemaishak, berkeroncong eh? jom la makan. hihi ..

kakchik@ella said...

@Amy, kalo kita jumpa kc belanja eh.

kakchik@ella said...

@diana, kita geng. hihi

kakchik@ella said...

@najihan sahami, yeay .. kita geng. hihi

kakchik@ella said...

@CtArina, bertuahkan jd kc? hihi

kakchik@ella said...

@Budak degil, ada la petuanya. nnti kc bgtau.

kakchik@ella said...

@Edy, gi lap air liur tu. hihi ..

kakchik@ella said...

@Lagenda, kita mkn ramai2.

kakchik@ella said...

@Izan, sama lah kita.

kakchik@ella said...

@Melati Qistina, makan ramai2.

kakchik@ella said...

@MamaYatie, marvellous + delicious

kakchik@ella said...

@azzey, wah .. terbukak selera azzey eh. hihi

kakchik@ella said...

@sara, mmg best, kan. dulu kak ella slalu mkn yg kt Tmn Tun. Sejak dah ada kat plaza damas ni, tak pandang taman tun dah. hihi